Tercer recital poètic del Cicle (H)original

Diumenge, 15 d’abril, de 2/4 d’1 a 2/4 de 3
Des del dissabte 24 de març i fins al 30 d’abril, el Casal Popular d’Igualada, el Foment, acull l’exposició ‘Generació Horiginal’, que està complementada amb un cicle de recitals poètics amb taquilla inversa. Aquest diumenge hi haurà el tercer recital poètic del Cicle (H)Original a càrrec de Mireia Calafell i Marçal Font.

El passat 24 de març, hi va haver la inauguració de l’exposició i presentació del llibre ‘Generació (H)original. Barcelona d’un temps i d’una poesia’, taula rodona amb Dídac Rocher i Marta Huertas, curadors de l’exposició, i Ester Andorrà, editora de LaBreu Edicions, i per la periodista cultural de Núvol, Clàudia Rius. Tot seguit, hi va haver recital inaugural amb Meritxell Cucurella-Jorba (creadora de l'(H)original i Josep Pedrals (coordinador de la programació de l'(H)original des del 2002 fins al 2015).

Podeu llegir un article de Clàudia Rius a la revista Núvol sobre la inauguració de l’exposició al Foment al següent enllaç: https://www.nuvol.com/noticies/portar-els-amics-a-un-recital-de-poesia/

GENERACIÓ (H)ORIGINAL és un retrat coral representatiu d’un grup de poetes que ha orbitat al voltant del bar (H)original de Barcelona, al Raval. Un espai de trobada i de relacions poètiques que, al llarg de més de 15 anys, ha esdevingut un dels centres neuràlgics i transformadors de la poesia en llengua catalana. Un grup de poetes que ha revolucionat el panorama poètic del país.

Aquest cau va néixer l’any 2001 de la mà de la poeta Meritxell Cucurella-Jorba i Gigi Marzullo com a primer equip gestor. Més endavant, el 2002, Ferran Garcia fins a l’actualitat, i Josep Pedrals fins al juliol del 2015, han estat al capdavant de la programació, no sense la inestimable col·laboració de Núria Isanda. Al darrere hi ha hagut sempre l’empresari Manel Pérez.

Una etapa, un espai i un grup de poetes que queden fixats des de la seva contemporaneïtat. Un projecte fotogràfic que és balanç i testimoni viu d’un temps i d’una generació de generacions.

Han estat més de 70 retrats, més de 70 trobades en què l’energia del moment es convertia en el canal inspirador per buscar la fotografia, per intuir l’esperit de cada un i fixar-lo. Bars, caus d’intimitat, carrers, lavabos… Una aventura que finalment queda reflectida en aquesta exposició.

Organitzen: Casal Popular d’Igualada el Foment, Òmium Anoia i Ajuntament d’Igualada

Col·laboren: Llibreria Llegim i LaBreu Edicions

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *