El Protocol

Aquí comença la creació d’un protocol d’actuació contra les violències sexistes al Foment. Comencem la creació d’aquesta eina des de les crítiques, les pors, els dubtes i la necessitat de sentir-nos segures i saber respondre quan això no sigui així.

Tenim temes passats, presents i futurs per atendre i ja no volem deixar passar més el temps, així que, des de la inquietud de persones que lideren, participen i habiten en activitats i espais del Foment, neix la urgència de garantir un espai lliure d’agressions i discriminacions de caràcter masclista i contra les dones i les persones amb gèneres i sexualitats diverses i dissidents.

Un protocol d’aquestes característiques s’ha de fer amb coneixement i cura, hi ha moltes sensibilitats i realitats molt complexes i doloroses en joc.

Entenem el propi procés d’elaboració del protocol com una eina de sensibilització i prevenció doncs el sol fet d’estar-ne parlant i donar-li espai pot generar interessos, resoldre dubtes, despertar vivències i generar aprenentatges. És per aquest motiu que veiem imprescindible la participació de les persones que formen part del Casal des de diferents rols i en diferents moments.

Els espais d’oci són també uns d’aquests moments, així que posem a disposició una bústia (física i online) on poder fer arribar tot tipus de missatges que ajudin a la construcció col·lectiva d’aquest protocol.

Deixa aquí:

Els teus dubtes
Les teves propostes
Les teves pors
Les teves crítiques

Seguim!