Presentació del llibre “El Castellà a la Catalunya contemporània: història d’una bilingüització”

Divendres 14 de Gener al Casal Popular d’Igualada, el Foment es presentarà el llibre “El Castellà a la Catalunya contemporània : història d’una bilingüització” a Càrrec de Mireia Galindo, Carles de Rosselló i Francesc Bernat.

Aquest llibre ha volgut donar resposta a aquests interrogants a partir de les històries de vida d’una seixantena de persones catalanoparlants de més de 90 anys. El seu testimoni és clau per entendre el procés d’extensió del castellà entre les classes populars catalanes en el tombant dels segles XIX i XX. Ha estat una sort poder recollir-lo abans no desaparegués, perquè hi ha poques fonts directes sobre aquest fenomen.
Des de quan els catalans sabem parlar castellà i per què? La resposta a aquestes preguntes s’ha fet tradicionalment a partir del comportament de les elits del país, que van començar a castellanitzar-se a partir del segle XVI. Amb tot, aquest grup social sempre ha representat una petita minoria dels catalans, per la qual cosa calia esbrinar les causes i a partir de quin moment el procés de bilingüització social afecta la majoria de la població, la gent del poble. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *